Mănușile perfecte pentru tine
Palma unei mănuși de portar este formată din două părți: latexul exterior și un strat de spumă interioară pentru amortizare. Fără îndoială, cea mai importantă parte a mănușii este latexul. Sigur, sunt multe caracteristici care pot îmbunătăți o mănușă dar, în final, totul se rezumă la calitatea latexului.
RG are latexuri diferite, pentru orice tip de teren, de vreme sau nivel de performanță, astfel că uneori poate fi greu să te decizi care e cel potrivit pentru tine, dar iată câteva reguli de bază care să te ajute să alegi:
- Latexuri moi, care sunt mai sofisticate, cresc prețul mănușii, au priză bună, dar rezistență scăzută.
- Latexuri dure, care sunt mai puțin sofisticate, se găsesc pe mănușile mai economice, au rezistență crescută, dar aderență mai redusă.
Indicat este ca, pentru antrenamente să folosești alte mănuși decât pentru meciuri oficiale, deoarece, condițiile terenului diferă (suprafață artificială sau iarbă), durata de întrebuințare și intensitatea sunt mai accentuate, și nu în ultimul rând caracteristicile constructive ale mănușilor fac diferența. Ele pot fi aliatul tău între buturi, sprijinindu-ți stilul de joc adoptat.
Mănușile de antrenament se vor uza întotdeauna mai repede, calitățile aderente ale latexului vor pieri mai ușor, de aceea e indicat să optezi aici pentru o pereche mai economică, cu un latex mai dur, iar la meciuri vei vrea să folosești o pereche de mănuși mai complexă, mai confortabilă, cu o priză mai bună. De aceea, e bine să avem cel puțin două perechi de mănuși: una mai economică, pe care să o „chinuim” zi de zi pe terenul de antrenament, și una mai sofisticată, pe care să o „odihnim” în timpul săptămânii și să o folosim doar în weekenduri, la meciuri. Sunt și latexuri scumpe care au și rezistență foarte bună, cum ar fi latexul de tip „contact”, iar acesta se găsește pe modelele mănușile noastre „Haka, Snaga Black Green, Snaga Black Orange și Snaga Aqua.
Drept urmare, dacă ceea ce cauți sunt niște articole sportive care să facă față utilizării frecvente, oferind totodată o senzație de putere și siguranță, cu priză excelentă în timpul folosirii, preferabil este să te asiguri că piesele alese au o palmă care conferă proprietăți antiabrazive.
Nu în ultimul rând, dacă încă te recuperezi după o accidentare ușoară, optează pentru modele de mănuși prevăzute cu tije de protecție a degetelor.
Conform numeroaselor păreri despre cele mai bune mănuși de portar RG, modelele profesionale sunt cele care îmbunătățesc în mod semnificativ controlul asupra mingii. Ca atare, le vei recunoaște numaidecât după tehnologia RG Rubber Punch care oferă jucătorului mai multă siguranță și protecție avansată, pentru o boxare și o respingere precisă a balonului cu pumnii și nu numai. Totodată, trebuie menționat ca la acestea corpul mănușii și dosul palmei sunt din Air Mesh respirabil, Pinhole Mesh (modelele Tuanis, Haka) sau neopren (modele Snaga Black Green) de unde confortul și flexibilitatea la utilizare mai mari. În general, articolele care îmbină ambele tehnologii (RG Fix Fit și RG Rubber Punch) se pretează atât antrenamentelor, cât și meciurilor.
În fine, pentru a vă lumina și ușura alegerea, recomandăm, în funcție de suprafața de joc:
- Pentru teren sintetic: Aspro Entreno, Aspro Noc,
- Utilizare mixtă: Chebere Bos, Dreer Gaea, Snaga Aqua, Snaga Black
- Pentru gazon natural: Aversa, Bacan, Snaga, Haka, Pluja, Tuanis.
Dacă, criteriul terenului a fost bifat, ar fi bine să aveți și câteva informații despre profilul fiecărui tip de latex.
Latexul supersoft, folosit la mănușile noastre din gama medie, este un material cu un echilibru excelent între rezistență și aderență, la un pret accesibil.
Giga grip, latexul folosit la cele mai multe din mănușile RG, este un latex cu o priză excelentă pe uscat, fără a face însă compromisuri pe suprafețe umede. Rezistența acestui latex este foarte bună și este prezent pe mănușile Bacan, Chebere, Aspro, Aversa și Dreer.
Poate cel mai bun latex al nostru, Contact, folosit la mănușile Snaga Black, are priză pe uscat, pe ploaie dar și aderență duse aproape de perfecțiune.
O variate a latexului Contact, Contact Aqua, se regăsește pe modelul Snaga Aqua și prezintă aceleași calități ca latexul Contact dar cu o priză pe ploaie perfectă.
Un material nou, latexul “Ko Quartz”, a fost montat pe un model clasic din gama RG, Pluja+. Acest latex este indicat în mod special pentru ploaie, aderența pe acest tip de vreme fiind perfectă. Această calitate vine însă cu un cost, acesta având rezistența ceva mai redusă.
Latexul profil dur, un material cu o rezistență excelentă, special pentru terenuri sintetice. Acest latex se găsește pe mănușile Aspro Entreno, având mărimi atât pentru copii, cât și pentru adulti.
Însă, latexul merge ”mână în mână”, și cu tipul de cusătură al mănușii, depre care puteți afla mai multe aici
Așadar, dacă în cadrul meciului de fotbal obișnuiești să joci pe poziția de goalkeeper, probabil știi deja că mâinile tale sunt cele mai predispuse la leziuni. Tocmai de aceea, vrem să ne asigurăm că, în urma lecturării acestui articol, vei putea alege mănușile de portar care ți se potrivesc cel mai bine, adică pe acelea care îți vor oferi întotdeauna o priză optimă și mult confort la utilizare. Un prim pas l-ar putea reprezenta optarea pentru un brand cu renume, precum RG, care, la doar 18 luni de la înființare, a pătruns pe piețele din Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Argentina etc. și chiar la noi.
You must be logged in to post a comment.