Cum se spală mănușile de portar
Un bun portar este și un portar responsabil, așadar ar trebui să ai mare grijă de echipamentul tău (inclusiv de mănuși) pentru că, la final, ești ultima linie de apărare. Mai mult, credem că cei mai pasionați dintre portari sunt aceia care realizează că grija pentru mănușile lor este la fel de importantă ca cea pe care o au pentru echipamentul și încălțămintea lor și poate chiar mai importantă.
În general, cu cât plătești mai mult pentru o pereche de mănuși cu atât calitatea lor va fi superioară, dar mănușa se va uza mult mai repede dacă va fi folosită atât pentru antrenamente cât și la meciurile oficiale. Palma, cu o textură foarte fină și din latex de o calitate superioară, folosite în gamele de mănuși de top, redau mănușilor o priză excelentă, dar nu vor rezista la fel de mult ca mănușile la un preț mai mic, la care nu vom regăsi aceeași calitate, dar care oferă o rezistență îndelungată.
Durata de viață a mănușilor tale depinde până într-un anumit punct și de tehnica folosită de tine, modul în care te arunci și prinzi mingea, fapt ce poate determina cât de mult au fost folosite mănușile pe parcursul vieții lor, dar și de tipul de teren pe care joci. Dar, indiferent de toate aceste variabile, va trebui să ai întotdeauna grijă de ele pentru a le putea folosi timp îndelungat.
Spălarea mănușilor imediat după ce le-ai achiziționat este obligatorie, înainte de folosire. Motivul pentru care mănușile ar trebui spălate de îndată ce au fost achiziționate este acela că în timpul fabricării lor, au fost folosite anumite substanțe pentru a se păstra proprietățile latex-ului din care au fost confecționate mănușile.
De asemenea, mănușile vor trebui curățate și uscate imediat ce s-au murdărit fie de la simpla utilizare, fie de la ploaie astfel încât calitatea acestora să nu sufere. Cea mai mare greșeală a multor goalkeeperi este să lase mănușile în geantă au rucsac, acolo unde le-au depozitat la părăsirea vestiarului, după meci.
Vă prezentăm, în continuare, pașii ce trebuie urmați pentru spălarea principalei componente a echipamentului unui portar, mănușile:
- Înmuiați bine mănușile astfel încât apa să pătrundă bine în latex.
- Pulverizați detergent special pentru mănuși pe palma mănușilor, apoi apăsați ușor, ca acesta să pătrundă în latex.
- Frecați latexul ușor, cu buricul degetelor.
- Clătiți bine pentru e elimina detergentul.
- Stoarceți ușor mănușile fără să le răsuciți prea tare.
- Puneți mănușile într-un prosop și presați pentru a elimina apa în exces.
- Agățați-le într-un loc uscat și răcoros, ferit de orice sursă de căldură.
Spălarea cu ajutorul mașinii de spălat precum și expunerea la temperaturi ridicate sunt strict interzise. De asemenea, recomandăm doar folosirea detergentului omologat RG care este creat special pentru prelungirea vieții acestora.
Detergentul RG pentru curățarea mănușilor este un produs dedicat care vine în ajutorul portarilor preocupați de calitatea echipamentului lor. Toți cei care ocupă acest post în cadrul unei echipe știu cum se prezintă o pereche de mănuși la finalul oricărui meci, în care este solicitat atât interiorul cât și exteriorul mănușilor. Și aici ne referim la meciuri disputate în condiții meteo normale. Pentru că, dacă ne referim la un meci disputat pe o ploaie torențială, zăpadă sau pur și simplu pe un teren neîngrijit, atenția pe care trebuie să o acordăm echipamentului este și mai mare.
Așadar, detergentul pentru mănuși RG va fi partenerul secret în menținerea unor mănuși impecabile, cu miros plăcut, dar mai ales calități nedeteriorate. Atenție, însă, trebuie folosit așa cum recomandă producătorul: se pulverizează pe mănușă, se lasă 1 minut pentru a pătrunde în latex, apoi se spală prin frecare cu buricul degetului mare, pana când latexul devine curat. Se clătește bine. Precauțiile fiind specifice segmentului de produse din care face parte. Pentru alte detalii și comandă accesați https://manusionline.ro/detergent-manusi-portar.html !
You must be logged in to post a comment.