5 Lucruri la care să fii atent când cumperi mănușile de portar online
1. Latexul din palmă.
Orice altceva în afară de latex natural german trebuie elimiant din ecuație. Un latex sintetic nu are aproape deloc aderență, se rupe ușor și nu absoarbe deloc impactul șuturilor puternice.
Sunt multe tipuri de latex: gigagrip, contact, supersoft, megagrip etc., dar toate sunt latexuri naturale germane. Brandurile care se respectă nu folosesc altceva decât latex natural german pentru a creea palma mănușilor lor. Citiți bine descrierea și specificațiile mănușilor pe care vreți să le cumpărați. Mănușile sub 100 de lei au rareori latex natural. Iată un exemplu:
De asemenea, fiți atenți la grosimea latexului. Un latex de 2mm grosime este prea subțire pentru a atenua un șut puternic, ceea ce, pe lângă că mingea va fi mai greu de prins, pune tensiune pe încheietura mâinii. Un latex mai gros de 4-4,5mm este prea gros pentru a putea simți mingea, ceea ce poate creea probleme la prindere. Grosimea ideală este între 3 și 4mm. Mănușile ieftine, care se găsesc în marile magazine de profil au, în general, latex de 2mm, corpul mănușii este din material PU, iar dosul palmei din latex sintetic de calitate foarte slabă. Aceste mănuși nu au aderență, nu au rezistență și nu protejează mâinile portarului sub nici o formă.
2. O descriere completă și detaliată a fiecărei părți a mănușii.
Un brand serios va descrie în cel mai mic detaliu mănușile. Palma, dosul palmei, interiorul mănușii, încheietura, închidere. O descriere incompletă sau prea sumară, este menită să ascundă, de fapt, materialele de slabă calitate din care sunt făcute mănușile, precum cea de aici:
3. Nu doar palma contează
Toate părțile mănușii sunt la fel de importante, combinația dintre acestea dau confortul pe care îl ai când porți mănușile. În general, corpul mănușii trebuie să fie dintr-un gen de pânză (sunt foarte multe variații acum pe piață) sau, mai nou, din neopren. Degeaba avem un latex sofisticat în palmă, dacă restul mănușii este din carton. Aceasta va fi prea rigidă, va crea disconfort și nu te vei putea concentra la meci. Și reciproca este valabilă: degeaba ai o mănușă super sofisticată, dacă latexul din palmă este unul sintetic. Nu vei putea prinde mingea și latexul se va rupe după câteva purtări. Mulți portari își aleg mănușile doar după palmă, dar uită că și restul mănușii este la fel de important.
4. Mărimea
Asigurați-vă că site-ul de unde cumpărați are un ghid de mărimi și consultați-l, e posibil ca mărimea mănușilor care sunt pe site-ul respectiv să nu corespundă cu cea a mănușilor pe care le-ați purtat până atunci. După ce ați consultat ghidul de mărimi, verificați politica de retur, ca o siguranță, în caz că tot nu vă vin bine mănușile.
5. Timpul de livrare
Asigurați-vă că site-ul de unde comandați livrează produse de pe stoc. În ziua de azi multe site-uri fac dropshipping, adică primesc comanda de la client iar ei o transmit mai departe la furnizorul lor, acesta fiind de multe ori localizat în altă țară. Asta poate duce la un timp de livrare mai mare de o săptămână.
Verificați și reviewurile site-ului pe pagina lor de facebook și vedeți ce spun foștii clienți despre seriozitatea oamenilor din spatele site-ului, despre calitatea produselor,despre timpul de livrare, serviciu clienți etc.
Ai și alte sfaturi? Le așteptăm într-un comentariu mai jos.
You must be logged in to post a comment.